Close Menu
Deskundig advies sinds 1973

Industriële tankreiniging

Spraybest en BETE bieden u tankreinigingssproeiers voor allerlei soorten industriële tankreiniging, van een bierfust tot voorraadsilo’s van wel 40 meter doorsnede, en alles daartussenin.

Elke omgeving en alle soorten verontreiniging.

Ons uitgebreide gamma tankreinigingssproeiers zijn niet alleen toepasbaar in alle tankafmetingen, maar ook toepasbaar op bijna alle soorten verontreiniging. Wij kunnen volledig hygiënische, zelfreinigende systemen voor voedselbereiding, farmaceutische en andere hygiëne toepassingen. Wij kunnen ook tankreinigingssproeiers leveren die vloeistoffen met een hoog gehalte vaste deeltjes aan kunnen zoals afvalwater. Aanvullend hierop zijn verschillende sproeiers leverbaar met ATEX-certificering voor gebruik in alle ATEX-zones. Als laatste kunnen wij systemen leveren die bestand zijn tegen zeer agressieve omgevingen zoals zuurtanks.

Ongeacht de omgeving, afmeting of vervuiling, wij hebben vrijwel zeker een tankreinigingssproeier die efficiënte, effectieve en consistente reiniging biedt.

Type tankreinigingssproeiers

Onze producten zijn onderverdeeld in 3 soorten tankreinigingssproeiers:

Stationaire sproeiers:

Voor het spoelen of reinigen van tanks tot ca ø5 meter.

Spinners:

Roterende vlakstraal sproeiers voor het reinigen van tanks tot ca ø7 meter.

Impact Cleaners:

Roterende puntstraal sproeiers voor het met gerichte kracht reinigen voor tanks tot ca ø40 meter.

Belangrijke factoren voor het maken van de juiste keuze zijn de soort en mate van vervuiling, de grootte van de tank, eventuele obstakels als roerwerken in de tank, de kosten én de besparingen (of zelfs winst). Elke soort sproeier heeft zijn eigen voor- en nadelen en daarmee zijn eigen toepassingsgebied. Hieronder gaan wij dieper in op de verschillende soorten tankreinigingssproeiers.

Stationaire sproeiers 

 

Stationaire sproeiers worden toegepast bij het spoelen of reinigen van tanks tot ca. 5 meter diameter. Afhankelijk van de grootte van de tank en de mate van vervuiling kan een stationaire tankreinigingssproeier een uitkomst bieden.

 

Binnen het leveringsprogramma stationaire sproeiers zijn een groot aantal sproeibollen, spiraalsproeiers en samengestelde sproeiers leverbaar.

 

Een bijzondere stationaire sproeier is de BETE HydroClaw tankreinigingssproeier. Deze is speciaal ontwikkeld voor de voedingsmiddelenindustrie waarbij verstopping door bijvoorbeeld vruchtvlees en pitjes een probleem kan zijn.

 

Spinners 

 

BETE Spinners zijn op vloeistofdruk roterende sproeiers. Het debiet wordt medebepaald door de diameter van de centrale toevoer. Deze beïnvloedt de rotatiesnelheid, die zo laag mogelijk gehouden wordt om de reinigende werking van de sproeier positief te beïnvloeden. De vloeistof die door de sleuven sproeit (als vlakstralers) heeft zo de tijd om gericht op de wand van de tank te slaan.

Deze tankreinigingssproeiers zijn geschikt voor het inwendig reinigen van tanks, vaten en silo’s, waarin lichte tot matige vervuiling voorkomt.

 

Impact cleaners

 

Bij de Impact Cleaning machines van BETE wordt de energie van de pompdruk en het vloeistofvolume maximaal omgezet in reinigingskracht. De reinigingsvloeistof wordt in een zo compact mogelijke straal op de wand gericht. Op de wand slaat de straal uiteen waardoor rondom het impact punt alle vuil verwijderd wordt. De hele wand van de tank wordt bereikt door te werken met puntstralen, die gecontroleerd langs 2 assen roteren. Hierdoor wordt na verloop van tijd de hele wand gereinigd. De duur van en cyclus ligt tussen de 4 en de 25 minuten, afhankelijk van de grootte van de tank, de vervuiling en de geselecteerde machine/uitvoering.

De meeste machines worden op maat gemaakt voor de druk waarbij ze gebruikt gaan worden. Een hogere druk betekent meer vloeistof en meer kracht, maar ook een hogere rotatiesnelheid. Om een te hoge rotatiesnelheid te voorkomen (kost kracht) wordt de overbrenging op maat gemaakt voor druk en sproeiergrootte. 

Reinigers op maat laten maken

Elke sproeier heeft zijn eigen toepassingsgebied. Ook zijn er situaties waarbij de standaard sproeier niet voldoet. Afhankelijk van de druk die nodig is, produceren wij op maat gemaakte sproeiers om uw tankreiniging succesvol te laten verlopen. Een hogere druk betekent meer vloeistof en meer kracht, maar ook een hogere rotatiesnelheid. Om een te hoge rotatiesnelheid te voorkomen, wordt de overbrenging op maat gemaakt voor druk en sproeiergrootte. Neem gerust contact met ons op om uw toepassing uit te leggen. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en vertellen u welk type sproeier het meest geschikt is voor uw situatie.

Contact

* Velden met een * zijn verplicht.