Close Menu
Deskundig advies sinds 1973

Blaaspistolen

EXAIR blaaspistolen zijn gereedschappen die met weinig of juist met veel kracht lucht kunnen blazen. Met behulp van een blaaspistool blaas je moeilijk bereikbare plekken eenvoudig schoon. Het gereedschap wordt veelvuldig toegepast in de machinebouw, levensmiddelenindustrie, scheepsbouw en milieutechniek. Een blaaspistool creëert door middel van perslucht voldoende druk om zelfs het meest hardnekkige vuil te verwijderen.

Energiezuiniger en veiliger dan een normaal perslucht blaaspistool

Een blaaspistool klinkt misschien gevaarlijk, maar de blaaspistolen uit de EXAIR Safety Air Gun serie zijn veilig te bedienen en zuinig in perslucht verbruik. Gaat u een blaaspistool gebruiken? Gebruik dan een blaaspistool van EXAIR, deze zijn uitgerust met zelf ontworpen blaasmonden en luchtjets. Het aerodynamische ontwerp van de blaasmonden zorgt ervoor dat er zowel perslucht als omgevingslucht wordt gebruikt. De perslucht sleept de omgevingslucht als het ware mee, waardoor er veel minder perslucht nodig is om een krachtige en gerichte luchtverplaatsing te bewerkstelligen. Bespaar tot wel 75% perslucht en verminder het geluidsniveau met zo’n 10 dBA ten opzichte van conventionele blaasmonden. Bij sommige gewone pers lucht blaaspistolen is het mogelijk om de luchtopening te blokkeren. Hierdoor kan er perslucht onder de huid terechtkomen. Dit is levensgevaarlijk en resulteert vaak in ernstige verwondingen. Dankzij het nieuwe ontwerp van het persluchtpistool van EXAIR is het blokkeren van de uitblaasopening onmogelijk. Zo blijft de bediening van de producten veilig en verantwoord.

Verschillende soorten blaaspistolen voor diverse toepassingen

Kies uit verschillende modellen air guns in ons assortiment die elk hun eigen toepassing kennen:

Variblast Air Gun Soft Grip Safety Air Gun
Heavy Duty Safety Air Gun Super Blast Safety Air Gun

Alles over onze EXAIR blaaspistolen

De EXAIR Variblast veiligheids blaaspistolen zijn klein en licht van gewicht, maar geschikt voor alle werkzaamheden. Deze blaaspistolen zijn ontworpen met een trekker waarmee een variabele blaaskracht afgegeven wordt. De EXAIR Soft Grip Safety Air Gun gaat met zijn aluminium behuizing lang mee. Het persluchtpistool is bij uitstek geschikt voor intensief industrieel gebruik. De EXAIR Super Blast Safety Air Gun is het meest krachtige pistool uit de serie. Het rubberen handvat zorgt voor veel grip bij uw werkzaamheden. De luchtstroom wordt direct afgesloten wanneer het luchtpistool per ongeluk uit uw handen valt.

Blaaspistolen met accessoires voor extra veiligheid

De air guns van EXAIR maken risicovolle werkzaamheden een stuk veiliger. Vergeet niet om een Chip Shield aan te schaffen. Dit kleine schild bevestigt u eenvoudig aan uw persluchtpistool om te voorkomen dat u geraakt wordt tijdens het blazen door rondvliegend puin of vuil.

Koop uw blaaspistool bij Spraybest

Voor een ruim assortiment aan verschillende blaaspistolen en andere producten kunt u terecht bij Spraybest. Voor meer informatie over onze blaaspistolen kunt u gerust contact met ons opnemen. Leg uw persoonlijke toepassing van het blaaspistool aan ons uit en wij adviseren u persoonlijk over de mogelijkheden van onze veiligheidspistolen en welke het beste aansluit bij uw situatie.

Offerte aanvraag

* Velden met een * zijn verplicht.