Close Menu
Deskundig advies sinds 1973

Demister

Een demister is een ander woord voor druppelafscheider, coalescer of druppelvanger. Verwijder vloeistofdruppels uit een gas- of luchtstroom om schade door vocht te voorkomen en het bedrijfsproces te optimaliseren. Druppelvangers en demisters worden veelal toegepast in de machinebouw, levensmiddelenindustrie, scheepsbouw en milieutechniek. Ontdek de voordelen van een demister voor uw toepassing.

Wat is een demister?

Een demister werkt door middel van zogenaamde afscheiderprofielen. Deze profielen buigen de met vloeistofdruppels beladen luchtstroom om. Terwijl de gasstroom wordt meegevoerd, houden de druppels de ombuiging niet bij. Zo komen de vloeistofdruppels op de afscheidingsvlakken van het profiel terecht. De druppeltjes blijven achter en stapelen zich op tot grote druppels. Er ontstaat een vloeistoffilm die door de zwaartekracht naar beneden loopt. Zo worden gas en vloeistof van elkaar gescheiden.

Een demister is geschikt voor diverse doeleinden:

  • zoute druppels vangen in de aanzuig van ventilatielucht;
  • vloeibare koolwaterstoffracties uit gasstromen verwijderen;
  • wasvloeistof afvangen uit de gasstroom;
  • condensdruppels verwijderen achter de koeler in een luchtbehandelingskast.

Demister pakket voor maritiem en land gebonden gebruik

Luchtinlaatsystemen maken gebruik van een demister om de lucht te filteren van gevaarlijke gassen. Zowel op schepen als op het land is een goede filterinstallatie een vereiste. Mist, regen en zoute aerosolen veroorzaken na verloop van tijd corrosie en drukverlies. Een chevron afscheider houdt schadelijke temperaturen op een afstand en beschermt uw kostbare apparatuur. Verwijder condensdruppels achter een koeler en houd het ontstaan van schimmels en legionella tegen. Ook op schepen en jachten is zout vaak een grote boosdoener. Garandeer de gezondheid van uw passagiers en bemanning door een demister aan te schaffen. Een druppelvanger bepaalt precies wat er wel en wat er niet in de luchtstroom terecht komt. Poolgebieden en woestijnomgevingen vragen om zwaarder geschut. Voorkom dat er sneeuw in het schip komt en bestrijd ijsvorming met een speciale ‘anti-icing’ demister. Een combinatie van een druppelafscheider en filtersysteem weert bovendien het fijnstof en zand uit uw luchtinlaten wanneer u in de woestijn werkt.

Ontvang advies over het juiste type demister

Spraybest heeft demisters in het assortiment in verschillende uitvoeringen. Kies uit een mist eliminator van kunststof, aluminium of RVS. Vraag bovendien gerust advies over de meest geschikte methode om uw demister in te bouwen. Bespaar gewicht, kosten en ruimte met de efficiënte coalescers van Munters. De druppelafscheiders maken bovendien weinig geluid, waardoor u in alle rust kunt werken. Bepaal zelf de vormgeving en kleur van uw druppelvanger, zodat hij goed in uw werkomgeving past. Neem contact met ons op om uw eigen toepassing uit te leggen en wij helpen u graag verder.

Offerte aanvraag

* Velden met een * zijn verplicht.