Close Menu
Deskundig advies sinds 1973

+ 31 (0)20 497 67 80

Luchtmessen

EXAIR luchtmessen zijn ideaal voor het koelen, schoonblazen en drogen van flessen, vaten, kratten, maar ook voedingsmiddelen en andere producten. Een luchtmes creëert een laminaire luchtstroom die snel en schoon componenten op een productielijn droogt. De verschillende ontwerpen maken de luchtmessen geschikt voor een groot aantal toepassingen.

Droogblazen met lucht

Een luchtmessysteem is een apparaat dat een krachtig en laminair luchtgordijn produceert. Het systeem is ontwikkeld om alle vloeistoffen en al het vocht van een bepaald oppervlak af te blazen. Dankzij de extreem hoge luchtsnelheid gebeurt dit heel snel en gemakkelijk. Voorkom scheve labels, watervlekken en onleesbare coderingen door uw producten goed te laten drogen. EXAIR luchtmessen zijn veel stiller en energiezuiniger dan vergelijkbare systemen. Daarnaast zijn Exair luchtmessen snel schakelbaar, veilig en traploos instelbaar. Kies uit verschillende modellen:

  • Super Luchtmes;
  • Standaard Luchtmes;
  • Full-Flow Luchtmes;
  • Super luchtwisser;
  • Standaard luchtwisser.

Koelen en drogen van onderdelen met lage druk

Aangezien de luchtmessen zo compact zijn, bereiken ze zelfs kleine, nauwe ruimtes. Controleer zelf de kracht en luchtstroom van het luchtmes door middel van een drukregelaar. Zorg ervoor dat hete productonderdelen afkoelen en houd apparatuur op de juiste temperatuur om oververhitting te voorkomen. Droog bovendien onderdelen op een lopende band, zoals flessen, blikken en kratten, door middel van lage druk. De geblazen lucht is gelijkmatig, droog en olievrij. Door de lage druk zijn de uitzettingsgraad en turbulentie bovendien klein. Werken met lage druk is daarnaast een stuk veiliger dan werken met hoge druk, zoals bij perslucht het geval is.

Het juiste luchtmes kopen

Luchtmessen zijn er in verschillende soorten en maten. Het EXAIR Super Luchtmes is een zeer krachtig apparaat dat weinig perslucht gebruikt en daardoor erg stil en spaarzaam is. Het EXAIR Standaard Luchtmes is misschien iets minder zuinig, maar wel eenvoudig in te bouwen en voordeliger. Het mes vermindert windschering drastisch en bespaart tot wel 90 procent perslucht. Het EXAIR Full-Flow Luchtmes is minder krachtig dan de andere twee luchtmessen, maar neemt weinig ruimte in beslag en is bovendien de meest voordelige optie. Het mes creëert een luchtscherm dat onder andere vocht van producten afblaast. Het EXAIR Full-Flow luchtmes is beschikbaar in acht verschillende standaardlengtes. De luchtmessen zijn recht en daardoor niet geschikt voor ronde vormen. De luchtwissers zijn er voor buizen en slangen. Dit zijn ringvormige, scharnierende luchtmessen die worden geleverd in diameters van 13 tot 279 mm. Kies uit de Super Lucht Wisser en de Standaard Luchtwisser. Vindt u het lastig om het juiste luchtmes te kiezen voor uw situatie? Neem gerust contact met ons op en leg ons uw toepassing uit. Wij adviseren u graag over het beste ontwerp.

Offerte aanvraag

* Velden met een * zijn verplicht.