Close Menu
Deskundig advies sinds 1973

Wie zijn wij?

Spraybest Europe B.V. is een technische handelsonderneming die in de Benelux diverse buitenlandse fabrikanten vertegenwoordigt.

Spraybest werd in 1973 opgericht door Edward Jansen. Hij werd toen de eerste buitenlandse vertegenwoordiger voor BETE Fog Nozzle, die onder andere de eerste spiraalsproeier ontwikkelde (ook wel bekend onder bijnamen als kurkentrekker, varkensstaartje en wokkel).

Spraybest werd in 2005 deels en in 2013 geheel overgenomen door Robert Kottman. Robert was sinds 1990 werkzaam bij Spraybest. 

In 2022 is Spraybest een nieuwe fase van haar bestaan ingegaan na de overname door Alexander Seijlhouwer en Mark Gerhards. 

Producten

In de loop der jaren breidde Spraybest Europe BV het programma uit met bijpassende producten zoals

Spraybest haalt meer uit uw proces!

Naast een zeer ruime kennis van onze producten beschikken wij ook over veel toepassings ervaring. Veelal verkopen wij niet een product, maar een oplossing voor uw probleem.

Soms zijn wij zelfs een tikkeltje eigenwijs. Als wij er niet achter staan, bieden wij liever niet aan. Snelheid, service en klantgericht denken staat hoog in ons vaandel. Wij zijn zelf ISO 9001:2015 gecertificeerd en bijna al onze leveranciers zijn dat ook. 

Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten en omschrijf uw toepassing en doelstellingen. Ons team helpt u graag op weg bij het kiezen van de juiste oplossing voor uw vraagstuk. Wij staan u graag telefonisch of per e-mail te woord.

Spraybest en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Onze verantwoordelijkheid op het gebied van duurzaamheid gaat verder dan het milieu. Duurzaam betekent ook veilig, eerlijk en transparant. Duurzaam ondernemen is geen doel op zichzelf, maar de weg naar een leefbaar klimaat. Met voldoende natuurlijke bronnen voor iedereen en een maatschappij waarin mensenrechten nageleefd worden en welzijn eerlijk verdeeld is. 

  1. Spraybest wil producten verkopen die voldoen aan de normen van verantwoord duurzaam ondernemen. Wij weten waar onze producten vandaan komen en onder welke omstandigheden deze worden gefabriceerd.
  2. Spraybest produkten worden veelal in milieutechniek toegepast, wij helpen ook u graag bij het verbeteren van uw milieu-technische installaties.
  3. Spraybest handelt met respect voor de omgeving en het milieu en streeft naar een zo verantwoord mogelijk gebruik van materialen, grondstoffen en natuurlijke bronnen.
  4. Spraybest wil positieve verandering op gang brengen door onze visie op duurzaamheid uit te dragen. Wij geven het goede voorbeeld met bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak van ons kantoor en elektrisch rijden.

Als ISO 9001:2015 gecertificeerd bedrijf geven we ook graag inzicht in ons kwaliteitsbeleid.

Onze beleidsverklaring kunt u hier downloaden.